Yeni haftada piyasalar yurt içinde ödemeler dengesi ve sanayi üretimi, yurt dışında ise ABD tüketici fiyatları ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararına odaklanacak.
Yurt içinde diğer öne çıkan veriler; finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları, İSO Türkiye ihracat iklimi endeksi, sanayi üretimi, işgücü istatistikleri, dış ticaret endeksleri, ciro endeksleri, ticaret ve perakende satışlar olacak.
Hazine ihaleleri ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) “Piyasa Katılımcıları Anketi”, ekonomi gündeminin diğer önemli maddeleri olarak takvimde yer alıyor.
Yurt dışında, ABD’den toptan stoklar, NFIB küçük işletmeler endeksi, üretici fiyatları, ithal fiyatları, Michigan tüketici güven endeksi, Almanya’dan tüketici fiyatları, Çin’den tüketici ve üretici fiyatları, dış ticaret, Euro Bölgesi’nden Sentix endeksi, sanayi üretimi, İngiltere’den işsizlik oranı, GSYH, sanayi üretimi, dış ticaret, Japonya’dan GSYH, ödemeler dengesi, banka kredileri, üretici fiyatları ve sanayi üretimi öne çıkıyor.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) aylık raporları da enerji piyasası işlemcileri tarafından merakla bekleniyor.
***9 Eylül Pazartesi***
-Yurt İçi Gündem-
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayının finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak (10.00).
İstanbul Sanayi Odası ve IHS Markit işbirliğinde, imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçmek ve takip etmek amacıyla oluşturulan İSO Türkiye ihracat iklimi endeksi açıklanacak (10.00).
Hazine, Ağustos ayı için iç borçlanmanın ortalama vadesi, maliyeti ve iç borç çevirme oranlarını duyuracak (17.30).
Hazine, 12 ay vadeli kuponsuz ve 4 yıl vadeli TLREF’e endeksli tahvil ihaleleri düzenleyecek.
-Yurt Dışı Gündem-
Asya-Okyanusya
Piyasalar haftaya Japonya’dan gelecek önemli verilerle başlayacak; Yılın ikinci çeyrek dönemine ilişkin final GSYH, Temmuz ayına ilişkin ödemeler dengesi ve Ağustos ayına ilişkin banka kredileri verileri aynı saatte ekranlara düşecek (02.50).
Ardından bir başka önemli veri de Çin’den gelecek; Ağustos ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyatları açıklanacak (04.30).
Avustralya’da Temmuz ayı inşaat onayları final rakamları yayımlanacak (04.30).
Japonya’dan ekonomi gözlemcileri cari ve görünüm endeksleri gelecek (08.00).
Japonya’dan izlenecek son veri sanayi üretimi için öncü kabul edilen makine aksamı siparişleri Ağustos ayı rakamları olacak (09.00).
Avrupa
Sentix, Euro Bölgesi için yatırımcı anketi sonuçlarını duyuracak (11.30).
Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Çin’i ziyaret edecek.
Amerika
Meksika’dan Ağustos ayı için tüketici ve üretici fiyatları ile tüketici güven endeksi verileri gelecek (15.00).
ABD’de Temmuz ayının toptan stok ve satış rakamları ile Conference Board istihdam trend endeksi açıklanacak (17.00).
New York Fed’in ölçümlediği tüketici enflasyon beklentisi sonuçları yayımlanacak (18.00).
ABD’den takip edilecek son veri Temmuz ayının tüketici kredileri rakamları olacak (22.00).
Güney Amerika’nın ikinci büyük ekonomisi olan Arjantin’in sanayi üretimi Temmuz ayı rakamları duyurulacak (22.00).