USD35,22
%0.06
EURO36,79
%0.1
BIST9.758,84
%0.35
GR. ALTIN2.974,65
%0.21
BTC3.365.708,13
%-0.56
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
23 Aralık 2024, Pts
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. OECD’den Küresel Ekonomide Büyüme Tahmini: Türkiye İçin Uyarılar

OECD’den Küresel Ekonomide Büyüme Tahmini: Türkiye İçin Uyarılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OECD, küresel ekonomide büyüme tahminini yukarı yönlü revize ederken Türkiye için büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), yayımladığı son raporda dünya genelinde enflasyonun düşmesi ve para politikalarındaki gevşemeyle birlikte küresel ekonominin bu yıl yüzde 3,2 büyüyeceğini öngördü. Ancak Türkiye için büyüme tahminini 0,2 puan aşağı çekerek yüzde 3,2’ye indirdi.

Raporda öne çıkan başlıklar:

  • Küresel Büyüme: Dünya genelinde ekonomik aktivite özellikle hizmet sektöründe güçlü seyrederken, enflasyonun düşüşü ve para politikalarındaki gevşeme büyümeyi destekliyor.
  • Türkiye: Türkiye’de büyüme bu yıl yüzde 3,2 olacak ancak enflasyonun çift hanelerde kalması bekleniyor. OECD, Türkiye’de enflasyonun hedefe dönmesi için sıkı para politikasının devam etmesi gerektiği uyarısında bulundu.
  • Riskler: Jeopolitik gerilimler, yatırımları olumsuz etkileyebilir ve enflasyonun yeniden yükselmesine neden olabilir. İş gücü piyasalarındaki soğuma da ekonomik büyümeyi yavaşlatabilir.

OECD’nin Türkiye’ye Özel Uyarıları:

  • Enflasyon: Türkiye’de enflasyonun hala yüksek seviyelerde olduğu ve çift hanelerde kalmaya devam edeceği öngörülüyor.
  • Sıkı Para Politikası: Enflasyonu düşürmek için sıkı para politikasının bir süre daha devam etmesi gerekiyor.
  • Büyüme: Türkiye’nin büyüme hızı gelişmiş ülkelere göre daha yavaş olacak.

OECD’nin Genel Değerlendirmesi:

OECD, küresel ekonominin genel olarak toparlandığını ancak belirsizliğin devam ettiğini belirtiyor. Jeopolitik riskler, enflasyonun yeniden yükselmesi ve iş gücü piyasalarındaki yavaşlama gibi faktörlerin ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunuyor.

Editör Analiz:

OECD’nin raporu, küresel ekonomide iyileşme işaretleri olsa da Türkiye için bazı endişeleri de beraberinde getiriyor. Yüksek enflasyon ve sıkı para politikası, Türkiye’nin büyüme hızını yavaşlatabilir. Bu nedenle, Türkiye’nin enflasyonu kontrol altına alması ve sürdürülebilir bir büyüme için gerekli adımları atması büyük önem taşıyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OECD’den Küresel Ekonomide Büyüme Tahmini: Türkiye İçin Uyarılar
Yorum Yap
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, yatırım ve kalkınma bankaları ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde ve yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Gerek bu yayındaki, gerekse bu yayında kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve bu yayındaki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların ve/veya ilgili kişilerin uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kâr yoksunluğundan, manevi zararlardan ve her ne şekil ve surette olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı FinanHatti.Com sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Finans ve İş Dünyası Portalı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!