USD38,42
%0.21
EURO43,64
%-0.29
BIST9.490,90
%0
GR. ALTIN4.136,96
%0.18
BTC3.583.342,34
%-0.49
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
25 Nisan 2025, Cum
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Samsung, mobil yapay zekaya yılda yaklaşık 17 milyar dolarlık yatırım yapıyor

Samsung, mobil yapay zekaya yılda yaklaşık 17 milyar dolarlık yatırım yapıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde 41 Ar-Ge ve 7 tasarım merkezi ile inovasyona odaklanan Samsung Electronics, Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan global şirketlerden biri. 2024 yılının başında Galaxy S24 Serisi’nin tanıtımıyla birlikte mobilde yapay zeka çağını ilan eden Samsung, yapay zekanın gücünü mobil deneyime taşırken, yarı iletken çip teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor. Samsung’un tüketici deneyiminin her yeni ürün serisiyle iyileştirilmesini odağına alan Ar-Ge yatırımları, her yıl ortalama 17 milyar doları buluyor.

Yapay zekanın hayatımızdaki yerinin artmasına ve kullanım alanlarının çoğalmasına paralel olarak yarı iletken çiplere olan ihtiyaç da ciddi şekilde artış göstermeye başlıyor. Mobil yapay zekanın öncülerinden Samsung Electronics, bu ihtiyacın ve gerçeğin farkındalığıyla yarı iletken üretimine ciddi yatırımlar yapıyor. Ar-Ge’ye en fazla harcama yapan şirketler arasında yer alan Samsung’un dünya genelindeki Ar-Ge birimlerindeki çalışanlarının sayısı 75 bini buluyor. Samsung Electronics, 6 bin 248 patent ile ABD’de en fazla patente sahip şirket olarak ilk sırada yer alıyor.

Yapay zekanın kullanıcılar, toplum ve gezegen için yeni deneyimlerin, olanakların ve yeniliklerin kapılarını aralayacak güçlü potansiyeline inanan Samsung, yapay zeka yatırımlarındaki odak noktasını her zaman ve her temas noktasında kullanıcı deneyimini güçlendirmek olarak tarif ediyor. Şirket, bu bakış açısıyla hareket ederek yapay zekanın günlük yaşama ve günlük kullanıcı deneyimlerine taşındığı, daha kişiselleştirilmiş cihaz deneyimleri sunmak için geliştirmelerine devam ediyor.

Galaxy AI ile mobil cihazlara yerleşik yapay zekayı getiren ilk marka oldu

Galaxy AI dünyası; deneyimi daha sezgisel, daha da kişisel hale getirmek ve bir akıllı telefonun yapabileceklerine yeni kabiliyetler eklerken bu yetenekleri mobil cihazlarda yerleşik olarak sunabilmek mantığıyla geliştirildi. Galaxy AI yeni özelliklerle kullanıcıların günlük mobil deneyimini iletişim, üretkenlik ve yaratıcılık yönlerinden iyileştirirken, bunu cihazda yerleşik olarak sunuyor. Galaxy AI ile Samsung, mobil yapay zekayı, cihazlar üzerinden herhangi bir bulut bağlantısı olmadan kullanılabilir şekilde yerleşik olarak sunan ilk marka oldu. 2024 yılını yapay zeka yılı ilan ederken Galaxy AI yeniliklerini ilk olarak Galaxy S24 Serisi akıllı telefonlarımızla tanıtan Samsung Electronics, bununla da kalmayarak One UI güncellemeleriyle Galaxy AI dünyasını daha önceki modellere de taşıyor. Bu sayede yeni mobil yapay zeka deneyimiyle daha fazla Samsung kullanıcısının tanışabilmesini sağlıyor.

Samsung Gauss, Samsung’un ChatGPT’ye alternatif bir yapay zeka modeli

Samsung, geçtiğimiz on yıllık dönemde yapay zeka çağına hazırlık yaparak akıllı cihaz deneyimlerini güçlendirmeye devam etti. 2023 yılı Kasım ayında yeni nesil yarı iletken teknolojilerine katkı sunmak amacıyla Samsung Yapay Zeka Forumu’nun yedincisini (Samsung AI Forum) gerçekleştiren Samsung, burada yapay zeka ile ilgili çok önemli çıktıları katılımcılarla buluşturdu. Forumda Samsung Research tarafından geliştirilen üretken ChatGPT alternatifi yapay zeka modeli Samsung Gauss tanıtıldı. Adını makine öğrenimi ve yapay zekanın bel kemiği olan normal dağılım teorisini kuran efsanevi matematikçi Carl Friedrich Gauss’tan alan model, Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code ve Samsung Gauss Image öğelerinden oluşuyor. Samsung Gauss, insan dilini anlayabilen ve ChatGPT benzeri sorulara cevap verebilen geniş bir dil modeline sahip. Samsung’un geliştirdiği bu model; e-posta yazımı ve düzenlemesi, belgeleri özetleme gibi işlemlerde yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Samsung bu teknolojiyi telefon, dizüstü bilgisayar ve tablet gibi akıllı cihazlarına entegre ederek cihazlarını daha da akıllı hale getirmeyi amaçlıyor.

Samsung, yapay zeka yatırımlarıyla kullanıcı deneyimlerini dönüştürmeye devam ediyor ve yapay zekanın sunduğu yeni fırsatları herkes için erişilebilir kılmayı hedefliyor. Samsung’un Galaxy AI’dan, akıllı ev çözümlerine kadar çeşitli platformlarında yapay zeka teknolojisi, kullanıcılara kişiselleştirilmiş, basit ve etkili deneyimler sunuyor. Şirket, mobil cihazlardan yarı iletkenlere kadar her alanda yapay zekanın sınırlarını genişleterek inovasyon gücünü kullanıcılarına yansıtıyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Samsung, mobil yapay zekaya yılda yaklaşık 17 milyar dolarlık yatırım yapıyor
Yorum Yap
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, yatırım ve kalkınma bankaları ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde ve yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Gerek bu yayındaki, gerekse bu yayında kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve bu yayındaki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların ve/veya ilgili kişilerin uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kâr yoksunluğundan, manevi zararlardan ve her ne şekil ve surette olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı FinanHatti.Com sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Finans ve İş Dünyası Portalı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!